Na ulju i puteru prodinstati sitno iseckan crni luk, dodati med, šargarepu isečenu na kolutove, celer isečen na kocke i cvetiće karfiola i brokolija. Preliti vodom i kuvati 30-ak minuta. Dodati testeninu, ostaviti još par minuta da se kuva i servirati. Dekorisati biljnom pavlakom i čorbu poslužiti dok je još topla.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 100 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 9 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 57 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 115 kcal
Natrijum - 50 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 4.5 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %
Vlakna - 2.5 g