Mladi luk sitno isekati i prodinstati na ulju.
Dodati kupus isečen na tanke rezance i dinstati.
Pred kraj dodati bareni pirinač i začine.
Lisnato testo razviti oklagijom na tanki list i staviti u kalup.
Sipati preko testa masu od kupusa, prekriti viškom lisnatog testa, izbosti viljuškom i premazati umućenim jajetom.
Staviti pitu da se peče u zagrejanu rernu na 220*C, 25 minuta.
Kada porumeni izvaditi je iz rerne, prohladiti i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 9 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 55 %
Monoenoic - 2 mg
Holesterol - 13 mg
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Natrijum - 188 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 70 kcal
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 27.5 %
Monoenoic - 1 mg
Holesterol - 6.5 mg
Ugljeni hidrati - 6.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Natrijum - 94 mg
Vlakna - 0.5 g