Lisnato testo rastanjiti, iseći na 4 dela i staviti u posude premazane puterom.
Kruške iseći na kriške, kratko prokuvati u belom vinu sa karanfilićem i ocediti.
Zatim ih poređati na testo, dodati gorgonzolu i preliti umućenim jajima sa mlekom i začinima.
Staviti u rernu zagrejanu na 200*C i zapeći 10-ak minuta.
Servirati i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 710 kcal
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 10 %
Masti - 38 g
Masti (%) - 46 %
Zasićene masti - 16 g
Holesterol - 37 mg
Ugljeni hidrati - 64 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Natrijum - 1114 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 355 kcal
Belančevine - 9.5 g
Belančevine (%) - 5 %
Masti - 19 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 18.5 mg
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Natrijum - 557 mg
Vlakna - 2.5 g