Toggle Navigation

 

Kruške u lisnatom testu

Kruške su se najpre uzgajale u južnim krajevima centralne Azije odakle su se širile po celom svetu. Danas su najveći prouzvođači krušaka Kina, Rusija i Italija.

Plativoo
Priprema

Lisnato testo rastanjiti, iseći na 4 dela i staviti u posude premazane puterom.

Kruške iseći na kriške, kratko prokuvati u belom vinu sa karanfilićem i ocediti.

Zatim ih poređati na testo, dodati gorgonzolu i preliti umućenim jajima sa mlekom i začinima.

Staviti u rernu zagrejanu na 200*C i zapeći 10-ak minuta.

Servirati i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 380 g

Energetska vrednost porcije - 710 kcal

Belančevine - 19 g

Belančevine (%) - 10 %

Masti - 38 g

Masti (%) - 46 %

Zasićene masti - 16 g

Holesterol - 37 mg

Ugljeni hidrati - 64 g

Ugljeni hidrati (%) - 44 %

Natrijum - 1114 mg

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 355 kcal

Belančevine - 9.5 g

Belančevine (%) - 5 %

Masti - 19 g

Masti (%) - 23 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 18.5 mg

Ugljeni hidrati - 32 g

Ugljeni hidrati (%) - 22 %

Natrijum - 557 mg

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g lisnatog testa
    • 500 ml crvenog vina
    • 4 kruške
    • 300 g gorgonzole
    • 80 g meda
    • bosiljak
    • 40 g rukole