Tost iseći u željeni oblik, zapeći ga sa obe strane u tiganju, staviti gorgonzolu i zapeći u rerni 2-3 minute dok se sir ne otopi.
Kruške oljuštiti i iseći na kriške. Na tanjir servirati rukolu, dodati kruške i tost sa gorgonzolom.
Na ulju kratko propržiti sitno iseckani crveni luk, dodati suvo grožđe i preliti balzamikom. Promešati i kuvati sos 5 minuta.
Preliti kruške i tost sa gorgonzolom balzamiko sosom i poslužiti uz sok od pomorandže.
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 390 kcal
Natrijum - 800 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 34 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 63 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 125 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Natrijum - 400 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 17 mg
Belančevine - 7.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 31.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Vlakna - 3 g