Krompir oljuštiti, oprati i iseći na polovine. Izdubiti krompir, u svaki staviti duvan čvarke, a zatim poređati u tepsiju premazanu mašću. Peći u rerni oko pola sata na temperaturi od 180°C.
Papriku iz turšije iseckati na manje komade, posuti iseckanim belim lukom i preliti uljem.
Servirati krompir sa čvarcima i poslužiti uz turšiju.
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 5 %
Masti - 23 g
Masti (%) - 73 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 81 mg
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Natrijum - 31 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 36.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 40.5 mg
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 11 %
Natrijum - 15.5 mg
Vlakna - 1.5 g