Toggle Navigation

 

Krompir sa čvarcima

Savršenstvo jednostavnosti.

Plativoo
Priprema

Krompir oljuštiti, oprati i iseći na polovine. Izdubiti krompir, u svaki staviti duvan čvarke, a zatim poređati u tepsiju premazanu mašću. Peći u rerni oko pola sata na temperaturi od 180°C.

Papriku iz turšije iseckati na manje komade, posuti iseckanim belim lukom i preliti uljem.

Servirati krompir sa čvarcima i poslužiti uz turšiju.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 160 g

Energetska vrednost porcije - 280 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 5 %

Masti - 23 g

Masti (%) - 73 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 81 mg

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 22 %

Natrijum - 31 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 140 kcal

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 2.5 %

Masti - 11.5 g

Masti (%) - 36.5 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 40.5 mg

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 11 %

Natrijum - 15.5 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 8 krompira
    • 120 g čvaraka
    • masti
    • 200 g kisele paprike
    • 2 čena belog luka
    • 1 kašika ulja