Toggle Navigation

 

Krompir pasulj salata

Zbog svojih nutritivnih karakteristika pasulj zaslužuje da se često nađe na vašem jelovniku.

Plativoo
Priprema

Krompir iseći na kockice, staviti u posudu, dodati crveni pasulj, naseckan crveni i beli luk i iseckan peršun.

Salatu posoliti, pobiberiti, preliti maslinovim uljem i sokom od limuna, pažljivo promešati i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 460 g

Energetska vrednost porcije - 420 kcal

Belančevine - 9 g

Belančevine (%) - 14 %

Masti - 10 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 36 g

Ugljeni hidrati (%) - 53 %

Natrijum - 315 mg

Vlakna - 9 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 230 g

Energetska vrednost porcije - 210 kcal

Belančevine - 4.5 g

Belančevine (%) - 7 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 16.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %

Natrijum - 157.5 mg

Vlakna - 4.5 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g barenog krompira
    • 500 g crvenog pasulja
    • 200 g crvenog luka
    • 1 čen belog luka
    • peršunov list
    • so,
    • biber
    • 1 limun
    • 4 kašike ulja