Ranije obaren i prohlađen krompir iseći na kolutove, a paradajz i pančetu na kockice.
Staviti u vatrostalnu posudu, promešati i preliti jajima umućenim u mleku i kiseloj pavlaci. Posuti parmezanom i zapeći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 15 minuta.
Uz predjelo servirati i krišku crnog hleba
Kada među namirnicima za pripremu jela postoji krompir, hleb možete izostaviti. Ista količina kuvanog krompira u svom sastavu ima gotovo 2,5 puta manje ugljenih hidrata od crnog hleba, što ga čini značajnim u ishrani dijabetičara. Uobičajeno parče hleba od 40 g se može zameniti sa 100 g krompira.
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 1560 mg
Masti - 26 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 264 mg
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 55 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 780 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 132 mg
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 27.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %
Vlakna - 4.5 g