Odvojeno skuvati karfiol i brokoli. Posoliti, pobiberiti i svako povrće posebno izmiksati da bi se dobila krem smesa. Obe smese istovremeno sipati u tanjir i dekorisati neutralnom pavlakom. Čorbu posuti krutonima
Odlično izbalansiran obrok, sa uravnoteženim odnosom masti, ugljenih hidrata i belančevina, niskim sadržajem holesterola i natrijuma i znatnom količinom dijetnih vlakana. Zahvaljujući ovakvim karakteristikama u ovoj krem čorbi mogu da uživaju svi.
Porcija za odraslu osobu - 395 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Natrijum - 380 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 197.5 g
Energetska vrednost porcije - 75 kcal
Natrijum - 190 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 8.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 4 g