Na puteru prodinstati iseckan crni luk, dodati rendanu šargarepu, preliti vodom, začiniti i kuvati.
Kad je šargarepa skuvana, izmiksati blenderom, posuti muskatnim oraščićem i ukrasiti peršunovim lišćem.
Uz čorbu servirati hleb od spelte.
Može se služiti hladna ili topla čorba.
Porcija za odraslu osobu - 290 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 684 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 30 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 54 %
Vlakna - 7 g
Šećer - 20 g
Porcija za odraslu osobu - 145 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 342 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 15 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 3.5 g
Šećer - 10 g