Krompir skuvati u bujonu i izmiksati štapnim mikserom.
Griz propržiti na puteru, dodati u čorbu, preliti mlekom i kuvati oko 5 minuta.
Na kraju kuvanja dodati kiselu pavlaku, promešati, pobiberiti i posuti iseckanim peršunom.
Krem čorbu od krompira poslužiti kao toplo predjelo.
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 416 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 15 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 66 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 208 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 9.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 7.5 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 2 g