Toggle Navigation

 

Kobasice u crvenom vinu sa testeninom

Zadovoljstvo je potpuno.

Plativoo
Priprema

Kobasicu iseći na veće komade, staviti u šerpu sa zagrejanim uljem, dodati iseckan mladi luk i propržiti 5 minuta.

Preliti crvenim vinom i kuvati dok tečnost ne ispari. Dodati paradajz pelat, crne masline i kapar, kuvati na laganoj vatri dok ne proključa.

Servirati barenu testeninu u tanjir, staviti kobasice i preliti saftom u kome su se kuvale.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 300 g

Energetska vrednost porcije - 490 kcal

Belančevine - 21 g

Belančevine (%) - 18 %

Masti - 14 g

Masti (%) - 30 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 45 mg

Ugljeni hidrati - 63 g

Ugljeni hidrati (%) - 52 %

Natrijum - 1009 mg

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 150 g

Energetska vrednost porcije - 245 kcal

Belančevine - 10.5 g

Belančevine (%) - 9 %

Masti - 7 g

Masti (%) - 15 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 22.5 mg

Ugljeni hidrati - 31.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 26 %

Natrijum - 504.5 mg

Vlakna - 2 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g svežih kobasica
    • 2 kašike ulja
    • 1 veza mladog crnog luka
    • 150 ml crvenog vina
    • 450 g paradajz pelata
    • 60 g crnih maslina bez koštica
    • 30 g kapara
    • 400 g barene testenine