Kobasicu iseći na veće komade, staviti u šerpu sa zagrejanim uljem, dodati iseckan mladi luk i propržiti 5 minuta.
Preliti crvenim vinom i kuvati dok tečnost ne ispari. Dodati paradajz pelat, crne masline i kapar, kuvati na laganoj vatri dok ne proključa.
Servirati barenu testeninu u tanjir, staviti kobasice i preliti saftom u kome su se kuvale.
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 18 %
Masti - 14 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 45 mg
Ugljeni hidrati - 63 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Natrijum - 1009 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Belančevine - 10.5 g
Belančevine (%) - 9 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 22.5 mg
Ugljeni hidrati - 31.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Natrijum - 504.5 mg
Vlakna - 2 g