Toggle Navigation

 

Kobasice u paradajz soku sa pireom od krompira i celera

Likopen je pigment koji daje crvenu boju, osim paradajzu, i lubenici i crvenom grejpfrutu. Zanimljiv je podatak da se više od 85% likopena unese kroz paradajz i proizvode na bazi ovog sočnog povrća.

Plativoo
Priprema

Na zagrejanom ulju kratko zapeći sveže kobasice, dodati naseckan beli luk, naliti paradajz sokom, začiniti po ukusu i kuvati oko 10 minuta.

Krompir i celer skuvati, ocediti od vode i napraviti pire sa mlekom i puterom.

Servirati kobasice u soku od paradajza uz pire od krompira i celera.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 320 g

Energetska vrednost porcije - 500 kcal

Belančevine - 13 g

Belančevine (%) - 11 %

Masti - 40 g

Masti (%) - 71 %

Zasićene masti - 15 g

Holesterol - 120 mg

Ugljeni hidrati - 23 g

Ugljeni hidrati (%) - 18 %

Natrijum - 1526 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 160 g

Energetska vrednost porcije - 250 kcal

Belančevine - 6.5 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Masti - 20 g

Masti (%) - 35.5 %

Zasićene masti - 7.5 g

Holesterol - 60 mg

Ugljeni hidrati - 11.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 9 %

Natrijum - 763 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g kobasice
    • 2 čena belog luka
    • 500 ml soka od paradajza
    • 3 kašike ulja
    • 300 g krompira
    • 300 g celera
    • 100 ml mleka
    • 50 g putera
    • so,
    • biber
    • dodatak jelima