Na zagrejanom ulju kratko zapeći sveže kobasice, dodati naseckan beli luk, naliti paradajz sokom, začiniti po ukusu i kuvati oko 10 minuta.
Krompir i celer skuvati, ocediti od vode i napraviti pire sa mlekom i puterom.
Servirati kobasice u soku od paradajza uz pire od krompira i celera.
Porcija za odraslu osobu - 320 g
Energetska vrednost porcije - 500 kcal
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 11 %
Masti - 40 g
Masti (%) - 71 %
Zasićene masti - 15 g
Holesterol - 120 mg
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Natrijum - 1526 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Belančevine - 6.5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Masti - 20 g
Masti (%) - 35.5 %
Zasićene masti - 7.5 g
Holesterol - 60 mg
Ugljeni hidrati - 11.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 9 %
Natrijum - 763 mg
Vlakna - 1.5 g