Toggle Navigation

 

Kesteni sa ćuretinom

Svo voće s mnogo skroba zahteva pečenje ili kuvanje, da bi tekstura i aroma došle do punog izražaja. Iz tog razloga se od kestena proizvodi brašno, koje pomešano s brašnom žitarica daje punovredna peciva i hleb.

Plativoo
Priprema

Sitno iseckati ćuretinu, staviti na zagrejano ulje i pržiti dok ne dobije zlatno žutu boju.

Dodati kestenje, sitno iseckan beli luk, preliti bujonom i kuvati dok tečnost ne ispari.

Gustin razmutiti sa malo vode, dodati u šerpu, promešati a zatim posoliti i pobiberiti.

Predjelo servirati na tanjir, dodati parmezan isečen na listiće i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 270 g

Energetska vrednost porcije - 470 kcal

Belančevine - 28 g

Belančevine (%) - 24 %

Masti - 18 g

Masti (%) - 34 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 73 mg

Ugljeni hidrati - 50 g

Ugljeni hidrati (%) - 42 %

Natrijum - 593 mg

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 135 g

Energetska vrednost porcije - 235 kcal

Belančevine - 14 g

Belančevine (%) - 12 %

Masti - 9 g

Masti (%) - 17 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 36.5 mg

Ugljeni hidrati - 25 g

Ugljeni hidrati (%) - 21 %

Natrijum - 296.5 mg

Vlakna - 4 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g ćuretine (belo meso)
    • 300 g kestena
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 1 čen belog luka
    • 300 ml bujona od povrca
    • 1 kašika gustina
    • parmezana u komadu
    • so,
    • biber