Sitno iseckati ćuretinu, staviti na zagrejano ulje i pržiti dok ne dobije zlatno žutu boju.
Dodati kestenje, sitno iseckan beli luk, preliti bujonom i kuvati dok tečnost ne ispari.
Gustin razmutiti sa malo vode, dodati u šerpu, promešati a zatim posoliti i pobiberiti.
Predjelo servirati na tanjir, dodati parmezan isečen na listiće i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 270 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 24 %
Masti - 18 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 73 mg
Ugljeni hidrati - 50 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Natrijum - 593 mg
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 135 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 12 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 36.5 mg
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Natrijum - 296.5 mg
Vlakna - 4 g