Patlidžan iseckati na kockice, preliti toplim bujonom i ostaviti da se natopi.
Crni luk iseći na rebarca i izdinstati na malo ulja. Staviti iseckan beli luk i kad zamiriše dodati iseckane stabljike celera, usitnjen paradajz i papriku. Lagano dinstati ali paziti da ostane al dente.
Patlidžan ocediti od bujona, kratko propržiti na malo maslinovog ulja i izmešati sa dinstanim povrćem.
Preliti kaponatu balzamiko sirćetom i promešati.
Na preostalom maslinovom ulju propržiti komadiće soje.
Servirati kaponatu i komadiće soje i predjelo poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 335 kcal
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 15 %
Masti - 22 g
Masti (%) - 58 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Natrijum - 303 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 167.5 kcal
Belančevine - 6.5 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Masti - 11 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 11.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %
Natrijum - 151.5 mg
Vlakna - 1.5 g