Barena jaja preseći na pola, izvaditi žumanca i staviti ih u činijicu. Izgnječiti ih, dodati kajmak, sir i pesto sos, promešati i napuniti smesom belanca.
Servirati na tanjir sa rukolom i čeri paradajzom i poslužiti kao hladno predjelo uz integralne kifle.
Povišen nivo holesterola u krvi uzrok je brojnih kardiovaskularnih problema, zbog čega preporučeni unos holesterola hranom treba da bude manji od 300 mg dnevno. Kako porcija ovih jaja sadrži više od 400 mg holesterola, ne preporučuje se osobama koje iz zdravstvenih razloga moraju da vode računa o unosu masnoća.
Porcija za odraslu osobu - 280 g
Energetska vrednost porcije - 310 kcal
Natrijum - 960 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 437 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 68 g
Ugljeni hidrati (%) - 49 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 155 kcal
Natrijum - 480 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 218.5 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %
Vlakna - 5.5 g