Na ulju propržiti iseckan crni luk.
Dodati griz i naliti bujonom. Začiniti i kuvati dok se griz ne skuva.
Gotovu čorbu začiniti umućenim žumancetom i pavlakom.
Griz čorbu servirati u tanjir, posuti peršunom i poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 12 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 41 mg
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 60 %
Natrijum - 585 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 90 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 20.5 mg
Ugljeni hidrati - 15.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Natrijum - 292.5 mg
Vlakna - 2 g