Na ulju kratko prodinstati crni luk i krompir, dodati sitno isečenu zelen (šargarepu, paštrnak i peršun), celer i grašak. Dinstati par minuta, posoliti i pobiberiti po ukusu, začiniti dodatkom za jelo i preliti vodom do vrha šerpe. Poklopiti i ostaviti da se kuva na laganoj vatri dok ne provri. Umutiti belance u sneg, postepeno dodavati griz i žumance i napraviti smesu za knedle. Kašičicom praviti knedle i spuštati u provrelu čorbu. Kuvati par minuta, dok knedle ne isplivaju na površinu i poslužiti toplo.
recept by Saška
Porcija za odraslu osobu - 280 g
Energetska vrednost porcije - 135 kcal
Natrijum - 126 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 26 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 63 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 67.5 kcal
Natrijum - 63 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 13 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 10.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 31.5 %
Vlakna - 2.5 g