Na ulju izgrilovati začinjenu piletinu.
Tikvice i patlidžan iseći na kolutove i izgrilovati. U gril tiganj staviti i cele šampinjone.
Zelenu salatu i crveni kupus iseći, pomešati i servirati na tanjir.
Dodati izgrilovano povrće i meso, a zatim sve preliti mešavinom jogurta, belog luka i mirođije.
Uz predjelo poslužiti krišku crnog hleba.
Plavi patlidžan je plod čije sočno i nežno meso specifično pikantnog ukusa, posebno dolazi do izražaja nakon grilovanja. U kombinaciji sa tikvicama i ostalim povrćem i začinima predstavlja pravi kulinarski specijalitet.
Porcija za odraslu osobu - 450 g
Energetska vrednost porcije - 440 kcal
Natrijum - 915 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 72 mg
Belančevine - 42 g
Belančevine (%) - 38 %
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 457.5 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 36 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 4.5 g