Crni i beli luk iseckati i zajedno sa boranijom i sojinim komadićima prodinstati na ulju.
Dodati isečen paradajz, začiniti crvenom mlevenom paprikom, posoliti, pobiberiti, promešati i staviti u tepsiju.
Peći u rerni oko 20 minuta, a zatim preliti razmućenim jajima, vratiti u rernu i zapeći još 5 minuta.
Gratiniranu boraniju i soju posuti iseckanim peršunom i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 31 %
Masti - 8 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 106 mg
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Natrijum - 479 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 125 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Masti - 4 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 53 mg
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Natrijum - 239.5 mg
Vlakna - 2 g