U dublju šerpu staviti grašak, iseckan krompir i celer, preliti vodom i kuvati 20-ak minuta dok povrće ne omekša.
Deo tečnosti od kuvanja preliti u drugu šerpu i ostaviti da ključa.
Umutiti jaja, dodati griz, svež narendan đumbir i susam i pripremiti knedle. Knedle kuvati u kipućoj vodi od povrća, dok ne isplivaju na površinu.
U čorbu od povrća dodati malo narandanog đumbira, posoliti, pobiberiti, začiniti karijem i kuvati 2-3 minuta, a zatim dodati gotove knedle i pomešati.
Đumbir čorbu servirati u dublji tanjir i poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 680 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 106 mg
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 63 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 115 kcal
Natrijum - 340 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 53 mg
Belančevine - 5.5 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 31.5 %
Vlakna - 3 g