Na delu zagrejanog ulja propržiti naseckani crni luk, dodati na kockice isecenu šargarepu, propržiti, naliti vodom i kuvati par minuta.
Ćuretinu iseci konkase i dodati u čorbu, zatim dodati i grašak i kuvati dok meso ne omekša.
Na preostalom ulju upržiti sojino brašno, dodati u čorbu i kuvati dok se ne zgusne.
Čorbu servirati, posuti peršunom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 290 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 24 %
Masti - 19 g
Masti (%) - 57 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 33 mg
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Natrijum - 200 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 145 g
Energetska vrednost porcije - 105 kcal
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 12 %
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 28.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 16.5 mg
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 9.5 %
Natrijum - 100 mg
Vlakna - 2.5 g