Ćuretinu, crveni luk, celer i šargarepu iseckati konkase (na kockice), staviti na zagrejano ulje i propržiti par minuta.
Dodati grašak, krompir u komadu, posoliti, pobiberiti, preliti vodom i kuvati na laganoj vatri dok povrće ne omekša.
Izvaditi krompir iz šerpe, staviti u dublju posudu, preliti sa malo čorbe i usitniti. Vratiti krompir u čorbu, promešati i zgusnuti.
Čorbu servirati u tanjir i poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 155 kcal
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 26 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 22 mg
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Natrijum - 153 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 75 g
Energetska vrednost porcije - 77.5 kcal
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 13 %
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 11 mg
Ugljeni hidrati - 5.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Natrijum - 76.5 mg
Vlakna - 1.5 g