Praziluk iseći na kolutove, krompir na kockice i dinstati na zagrejanom ulju oko 5 minuta.
Posoliti, pobiberiti, preliti bujonom od povrća i kuvati na laganoj vatri oko 20 minuta.
Umutiti pavlaku i žumanca i legirati skuvanu čorbu.
Čorbu od praziluka i krompira servirati u tanjir, posuti peršunom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 105 kcal
Natrijum - 146 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 46 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 70 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 52.5 kcal
Natrijum - 73 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 35 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 1.5 g