Na zagrejanom lanenom ulju kratko prodinstati crni luk, dodati isečenu bundevu, krompir, celer i cvetiće karfiola. Posoliti, pobiberiti, preliti vodom i kuvati dok povrće ne omekša.
Usitniti povrće, začiniti turmarikom i ostaviti da čorba proključa.
Servirati čorbu, preliti lanenim uljem, posuti semenkama lana i krutonima i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 270 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 279 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 39 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 135 g
Energetska vrednost porcije - 127.5 kcal
Natrijum - 139.5 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 19.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 4.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 5.5 g