Iseckati crni luk i kratko ga prodinstati na ulju.
Dodati cvetove karfiola, preliti bujonom, pobiberiti i kuvati na laganoj vatri oko 20 minuta. Pred kraj kuvanja čorbu zgusnuti brašnom razmućenim sa mlekom.
Gotovu čorbu od karfiola servirati u tanjir, posuti iseckanim svežim peršunom i poslužiti toplu.
Kada kupujete crni luk birajte čvrste glavice sa pripijenom ljuskom. Čuvajte ga na tamnom i prozračnom mestu, po mogućstvu u mrežastim korpama kako bi vazduh mogao da cirkuliše. Nemojte ga držati pored krompira jer će izgubiti vlažnost i brže se pokvariti.
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 531 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 6 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 112.5 g
Energetska vrednost porcije - 85 kcal
Natrijum - 265.5 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 3 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 2.5 g