Crni i beli luk sitno iseckati i prodinstati na ulju. Džigericu iseći na manje komade, dodati u luk i izdinstati.
Preliti bujonom, posoliti, pobiberiti i kuvati na laganoj vatri oko 20 minuta.
Zgusnuti čorbu brašnom razmućenim sa malo vode, promešati i kuvati još 2-3 minute.
Po ukusu čorbu začiniti vinom i posuti iseckanim peršunovim listom.
Čorbu od džigerice servirati kao toplo predjelo.
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 419 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 43 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 233 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 209.5 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 21.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 116.5 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 7.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 1 g