Celer očistiti i iseckati na štapiće.
Na margarinu prodinstati crni luk, dodati celer, iseckan krompir, posoliti, pobiberiti i preliti vodom.
Kuvati dok povrće ne omekša, a potom izmiksati štap mikserom.
Umutiti kiselo mleko i žumance i dodati u čorbu. Promešati i kuvati još 2-3 minute.
Gotovu čorbu od celera servirati, posuti parmezanom i poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 252 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 117.5 g
Energetska vrednost porcije - 60 kcal
Natrijum - 126 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 20 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 7.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 1 g