U vodu staviti sitno iseckanu boraniju i krompir iseckan na kocke. Kuvati oko 20-ak minuta, odnosno, dok se povrće ne skuva.
Na mešavini ulja i putera malo propržiti brašno, dodati mlevenu papriku, naliti mlekom i promešati.
Sipati zapršku u posudu sa boranijom i kuvati zajedno oko 5 minuta, dok se čorba ne zgusne.
Zatim dodati mirođiju i začiniti ostalim začinima.
Čorbu od boranije servirati toplu.
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 16 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 6 mg
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 49 %
Natrijum - 541 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 90 kcal
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 8 %
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 3 mg
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %
Natrijum - 270.5 mg
Vlakna - 2 g