Toggle Navigation

 

Aromatični namaz i tost

Plod oraha je odličan izvor omega-3 masnih kiselina, jer jedna četvrtina šolje oraha može da obezbedi više od 90% dnevnih potreba za ovom materijom koju organizam nikako ne može sam da stvori.

Plativoo
Priprema

U posudu staviti sir, usitnjene prepečene orahe, naseckan bosiljak i beli luk, tucanu papriku, sve izmešati i napraviti namaz.

U suvom tiganju prepeći kriške tosta i servirati uz pripremljen namaz.

Tost sa aromatičnim namazom poslužiti uz kriške paradajza i paprike.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 180 kcal

Belančevine - 13 g

Belančevine (%) - 29 %

Masti - 8 g

Masti (%) - 41 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 3 mg

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 30 %

Natrijum - 391 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 95 g

Energetska vrednost porcije - 90 kcal

Belančevine - 6.5 g

Belančevine (%) - 14.5 %

Masti - 4 g

Masti (%) - 20.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 1.5 mg

Ugljeni hidrati - 7 g

Ugljeni hidrati (%) - 15 %

Natrijum - 195.5 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g sitnog sira
    • crvena tucana paprika
    • 40 g prepečenih oraha
    • bosiljak
    • 2 čena belog luka
    • 200 g paradajza
    • 1 zelena sveža paprika
    • 6 kriški tosta