Umutiti penasto belanca, dodati šećer i mutiti dok se ne rastopi. Zatim dodavati uz stalno mućenje ostale sastojke: čokoladu u prahu, brašno, margarin, mleko i iseckane urme.
Sipati masu u kalup za mafine (manji kalup) i ispeći u rerni zagrejanoj na 200°C, oko 20 minuta.
Šećer prepeći u šerpici odnosno karamelizovati ga, dodati mleko i skuvati karamel.
Servirati loptice u tanjir, preliti karamelom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 85 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 45 mg
Ugljeni hidrati - 38 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Natrijum - 75 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 42.5 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3 %
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 22.5 mg
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Natrijum - 37.5 mg
Vlakna - 0.5 g