Razdvojiti belanca od žumanaca. Ulupati šaum, a u žumanca sipati sok od otpljenih višanja i malina, dodati brašno, 100 g šećera, prašak za pecivo i mleko.
Spojiti smesu sa šaumom i izliti u kalup obložen papirom za pečenje.
Peći na 180*C, oko 15 min. Gotovu ohlađenu koru podeliti na dva dela.
Umutiti slatku pavlaku sa šećerom i dodati kiselu pavlaku.
Prvu koru premazati trećinom fila, poređati maline, premazati sa još malo fila i preklopiti sa drugom korom.
Premazati ostatkom fila, poređati višnje i ukrasiti tortu.
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 7 %
Masti - 14 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 87 mg
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Natrijum - 139 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 65 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 43.5 mg
Ugljeni hidrati - 13.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Natrijum - 69.5 mg
Vlakna - 0.5 g