Lisnato testo razvući oklagijom, sredinu posuti prezlom, preko staviti višnje, pošećeriti, posuti cimetom i ponovo prezlama.
Preklopiti testo sa obe strane, premazati jajetom i peći na 200*C, 25 minuta, dok ne porumeni.
Izvaditi iz rerne, ohladiti, iseći na parčad i servirati.
Nadev se u receptu može učiniti lakšim i manje kaloričnim upotrebom nekalorijskog zaslađivača čime poslastica postaje prihvatljivija i za osobe sa šećernom bolesti. Veličinu porcije je potrebno uskladiti sa energatskim potrebama.
Porcija za odraslu osobu - 85 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 215 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 20 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 42.5 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 107.5 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 10 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 1 g