Razdvojiti žumanca i belanca.
Umutiti belanca u čvrst sneg. Dodavati postepeno šećer i mutiti dok se ne rastopi. Staviti kakao i višnjevaču i varjačom lagano promešati. Sipati smesu u obložen kalup i ispeći koru u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 30 minuta.
U šerpi zagrejati višnje i šećer i mešati dok se šećer ne rastopi. Gustin razmutiti sa malo vode, sipati u višnje i kuvati na tihoj vatri dok se ne zgusne.
Sipati krem na koru i ostaviti da se ohladi.
Umutiti slatku pavlaku u šlag i dekorisati tortu.
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 7 %
Masti - 18 g
Masti (%) - 54 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 150 mg
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Natrijum - 50 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 145 kcal
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 75 mg
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Natrijum - 25 mg
Vlakna - 0.5 g