Toggle Navigation

 

Švarcvald torta sa višnjevačom

U originalnoj Švarcvald torti se krije još jedna sipkava kora koja se priprema od putera, šećera, brašna i praška za pecivo.

Plativoo
Priprema

Razdvojiti žumanca i belanca.

Umutiti belanca u čvrst sneg. Dodavati postepeno šećer i mutiti dok se ne rastopi. Staviti kakao i višnjevaču i varjačom lagano promešati. Sipati smesu u obložen kalup i ispeći koru u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 30 minuta.

U šerpi zagrejati višnje i šećer i mešati dok se šećer ne rastopi. Gustin razmutiti sa malo vode, sipati u višnje i kuvati na tihoj vatri dok se ne zgusne.

Sipati krem na koru i ostaviti da se ohladi.

Umutiti slatku pavlaku u šlag i dekorisati tortu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 120 g

Energetska vrednost porcije - 290 kcal

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 7 %

Masti - 18 g

Masti (%) - 54 %

Zasićene masti - 10 g

Holesterol - 150 mg

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 39 %

Natrijum - 50 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 60 g

Energetska vrednost porcije - 145 kcal

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Masti - 9 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 75 mg

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %

Natrijum - 25 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

55 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Kora:
    • 10 jaja
    • 200 šećera
    • 50 g mlevenih oraha
    • 40 g kakaa
    • 15 ml višnjevače
  • Krem:
    • 600 g višanja
    • 200 g šećera
    • 40 g gustina
  • Dekoracija:
    • 750 ml slatke pavlake
Ključne reči:
jaja šećer višnje kakao gustin