U šerpu uliti vino, dodati šećer, cimet i zagrejati.
Kad proključa staviti smokve unutra, smanjiti toplotu grejnog tela i kuvati 20 minuta.
Prohladiti kuvane smokve, servirati u čaše, preliti medom i posuti lešnicima.
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Folna kiselina - 4 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine - 3 g
Masti - 7 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 100 g
Ugljeni hidrati (%) - 85 %
Natrijum - 10 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 95 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Folna kiselina - 2 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine - 1.5 g
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 6 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 50 g
Ugljeni hidrati (%) - 42.5 %
Natrijum - 5 mg
Vlakna - 1.5 g