Toggle Navigation

 

Suve šljive sa bademom u čokoladi

Suve šljive su posebno bogate vitaminom A, riboflavinom i vitaminom C, kao i kalcijumom i magnezijumom. Suve šljive imaju i medicinsko značenje zahvaljujući svom umerenom, prirodnom laksativnom delovanju može iskoristiti kod slučajeva zatvora, naročito kod male dece i kod starijih ljudi.

Plativoo
Priprema

Suve šljive napuniti bademom.

Čokoladu rastopiti sa puterom na pari. šljive umakati u rastopljenu čokoladu, posuti sitno seckanim listićima badema i ostaviti da se ohlade.

Suve šljive sa bademom u čokoladi servirati u papirne korpice i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 160 g

Energetska vrednost porcije - 720 kcal

Natrijum - 66 mg

Masti - 53 g

Masti (%) - 62 %

Zasićene masti - 17 g

Holesterol - 35 mg

Belančevine - 15 g

Belančevine (%) - 3 %

Ugljeni hidrati - 60 g

Ugljeni hidrati (%) - 30 %

Vlakna - 16 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 360 kcal

Natrijum - 33 mg

Masti - 26.5 g

Masti (%) - 31 %

Zasićene masti - 8.5 g

Holesterol - 17.5 mg

Belančevine - 7.5 g

Belančevine (%) - 1.5 %

Ugljeni hidrati - 30 g

Ugljeni hidrati (%) - 15 %

Vlakna - 8 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g suvih šljiva bez koštice
    • 200 g badema bez ljuske
    • 200 g čokolade
    • 20 g putera
Ključne reči:
suve šljive badem čokolada