Suve šljive napuniti bademom.
Čokoladu rastopiti sa puterom na pari. šljive umakati u rastopljenu čokoladu, posuti sitno seckanim listićima badema i ostaviti da se ohlade.
Suve šljive sa bademom u čokoladi servirati u papirne korpice i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 720 kcal
Natrijum - 66 mg
Masti - 53 g
Masti (%) - 62 %
Zasićene masti - 17 g
Holesterol - 35 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 60 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 16 g
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Natrijum - 33 mg
Masti - 26.5 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 8.5 g
Holesterol - 17.5 mg
Belančevine - 7.5 g
Belančevine (%) - 1.5 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 8 g