Skuvati mleko. Žumanca i šećer i vanil šećer penasto umutiti, dodati gustin i skuvati u vrelom mleku dok se masa ne zgusne. Belanca ulupati u čvrsti sneg i kašikom stavljati u kipuću vodu. Loptice kratko kuvati, a zatim ih okrenuti na drugu stranu. Izvaditi ih i ocediti. Smesu sipati u činijice i u krem poređati loptice belanaca.
Umesto kristalnog vanil-šećera možete dodati ekstrakt Bourbon vanilije. Kada se orhideje, čiji je plod vanilija, uzgajaju izvan prirodnog staništa, moraju se veštački oprašivati pa se tako dobijena verzija naziva Bourbon vanilija.
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 155 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 183 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 115 g
Energetska vrednost porcije - 112.5 kcal
Natrijum - 77.5 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 91.5 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 15.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 0.5 g