Pšenicu skuvati, procediti i samleti (sačuvati vodu od kuvanja).
U činiju staviti pšenicu, šećer u prahu, mlevene orahe i mleveno suvo grožđe.
Promešati, i ako žito nije dovoljno vlažno, podlivati vodom od kuvanja.
Izmešati sastojke, oblikovati u činiji za serviranje i ukrasiti mlevenim orasima i suvim grožđem.
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 7 %
Masti - 17 g
Masti (%) - 46 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 38 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Natrijum - 2 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Natrijum - 1 mg
Vlakna - 1 g