Toggle Navigation

 

Sladoled od kivija

Slatko, kremasto, hladno, neodoljivo.

Plativoo
Priprema

Odvojiti žumanca od belanaca. Kuvati žumanca zajedno sa vanilin šećerom na pari dok se ne zgusnu i ostaviti da se ohlade.

Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca i sjediniti smese.

Umutiti slatku pavlaku i sjediniti sa pripremljenom smesom.

Kivi očistiti i usitniti u blenderu. Dodati i kivi u smesu za sladoled, promešati i staviti u zamrzivač preko noći.

Sladoled izvaditi desetak minuta pre služenja.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 475 kcal

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 6 %

Masti - 31 g

Masti (%) - 57 %

Zasićene masti - 18 g

Holesterol - 246 mg

Ugljeni hidrati - 45 g

Ugljeni hidrati (%) - 37 %

Natrijum - 85 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 110 g

Energetska vrednost porcije - 237.5 kcal

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 3 %

Masti - 15.5 g

Masti (%) - 28.5 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 123 mg

Ugljeni hidrati - 22.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %

Natrijum - 42.5 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 3 jajeta
    • 5 kašika šećera
    • 300 ml slatke pavlake
    • 1 kesica vanil šećera
    • 300 g kivija
Ključne reči:
jaje šećer kivi slatka pavlaka