Odvojiti žumanca od belanaca. Kuvati žumanca zajedno sa vanilin šećerom na pari dok se ne zgusnu i ostaviti da se ohlade.
Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca i sjediniti smese.
Umutiti slatku pavlaku i sjediniti sa pripremljenom smesom.
Kivi očistiti i usitniti u blenderu. Dodati i kivi u smesu za sladoled, promešati i staviti u zamrzivač preko noći.
Sladoled izvaditi desetak minuta pre služenja.
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 475 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 31 g
Masti (%) - 57 %
Zasićene masti - 18 g
Holesterol - 246 mg
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Natrijum - 85 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 237.5 kcal
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 3 %
Masti - 15.5 g
Masti (%) - 28.5 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 123 mg
Ugljeni hidrati - 22.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %
Natrijum - 42.5 mg
Vlakna - 1.5 g