Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, sok od pomorandže, cimet, prašak za pecivo, šargarepu i suvo grožđe.
Dobro umućenu masu razliti u pripremljen kalup za mafine i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200*C oko 25 minuta.
Prohlađene mafine posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Natrijum - 70 mg
Masti - 1 g
Masti (%) - 6 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 35 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 41 g
Ugljeni hidrati (%) - 86 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 95 kcal
Natrijum - 35 mg
Masti - 0.5 g
Masti (%) - 3 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 17.5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 20.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 1 g