Čokoladu rastopiti i ostaviti da se prohladi.
Odvojiti žumanca od belanca. Umutiti margarin sa šećerom, dodati čokoladu, jedno po jedno žumance, brašno i prašak za pecivo uz stalno mućenje. Umutiti belanca u čvrst sneg i sjediniti sa čokoladnom masom. Razliti smesu u pripremljen okrugli kalup i ispeći u rerni na 180*C, oko sat vremena.
Gotovu koru izvaditi uz rerne, ohladiti, preseći na pola i premazati marmeladom od kajsija.
Pripremiti preliv: u šerpici rastopiti čokoladu, ulje, šećer i vodu. Preliti celu tortu i ostaviti na hladnom mestu da se čokolada stegne.
Tortu dekorisati po želji.
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 400 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 5 %
Masti - 20 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 123 mg
Ugljeni hidrati - 54 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Natrijum - 189 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Masti - 10 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 61.5 mg
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Natrijum - 94.5 mg
Vlakna - 0.5 g