Toggle Navigation

 

Rum bola

Dodatak ruma značajno povećava energetsku vrednost poslastice. Rum je jedno od najstarijih alkoholnih pića koje se dobija destilacijom ekstrahovanog soka šećerne trske ili od melase. Destilat godinama sazreva u hrastovim buradima, dobijajući miris i zlatnu do tamno braon nijansu tokom vremena. Rum koji sazreva u čeličnim buradima ostaje bez boje.

Plativoo
Priprema

U većoj posudi izmešati tropsko voće sa žutim šećerom i preliti rumom. Servirati u porcije i dekorisati
Kako se ova poslastica priprema sa rumom, namenjena je isključivo odraslim osobama. Zbog visokog sadržaja koncentrovanih ugljenih hidrata i alkohola ne preporučuje se dijabetičarima
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 210 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Natrijum - 7 mg

Masti - 1 g

Masti (%) - 2 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 44 mg

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 2 %

Ugljeni hidrati - 0 g

Ugljeni hidrati (%) - 96 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 105 g

Energetska vrednost porcije - 115 kcal

Natrijum - 3.5 mg

Masti - 0.5 g

Masti (%) - 1 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 22 mg

Belančevine - 0.5 g

Belančevine (%) - 1 %

Ugljeni hidrati - 0 g

Ugljeni hidrati (%) - 48 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g kompota od tropskog voća
    • 4 kašike žutog šećera
    • 100 ml ruma