Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca i brašno, pa masu naneti na papir za pečenje i staviti u plitku tepsiju, a zatim peći 10 minuta na 200*C. Pečenu koru izvaditi iz rerne, te dok je još topla skinuti papir i pomoću krpe umotati u rolat. Kada se rolat ohladi, odmotati ga, nafi lovati pekmezom, posuti orasima i ponovo uviti. Na kraju rolat posuti prah šećerom, iseći na kriške i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 27 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 71 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Natrijum - 13.5 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 35.5 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 0.5 g