Toggle Navigation

 

Rolat sa pekmezom i orasima

Ukoliko vam je jeftinije da kupite orahe u ljusci, izaberite one koji vam izgledaju zdravo i neoštećeno. Promena boje uglavnom ukazuje na plesnivost jezgra, te takvi plodovi nisu bezbedni za ishranu.

Plativoo
Priprema

Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca i brašno, pa masu naneti na papir za pečenje i staviti u plitku tepsiju, a zatim peći 10 minuta na 200*C. Pečenu koru izvaditi iz rerne, te dok je još topla skinuti papir i pomoću krpe umotati u rolat. Kada se rolat ohladi, odmotati ga, nafi lovati pekmezom, posuti orasima i ponovo uviti. Na kraju rolat posuti prah šećerom, iseći na kriške i servirati.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 280 kcal

Natrijum - 27 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 71 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 10 %

Ugljeni hidrati - 22 g

Ugljeni hidrati (%) - 62 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 140 kcal

Natrijum - 13.5 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 14 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 35.5 mg

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 5 %

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 4 jaja
    • 100 g šećera
    • 100 g brašna
    • 100 g pekmeza od jagoda
    • 20 g šećera u prahu
    • 50 g oraha