Razdvojiti žumanca i belanca. Penasto umutiti belanca u čvrst sneg. Dodavati postepeno šećer i mutiti. Zatim varjačom umešati brašno, kakao i vodu. Razliti masu u okrugli kalup i ispeći koru u rerni na 200*C, oko 30 minuta. Pečenu koru preseći na pola i premazati marmeladom.
Čokoladu rastopiti sa rumom i prohladiti. Umutiti pavlaku u čvrst šlag, uliti čokoladu i promešati.
Staviti koru na tacnu, premazati kremom, preklopiti drugom korom i preliti pripremljenom glazurom: rastopiti čokoladu, margarin i vodu.
Tortu ohladiti, dekorisati i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 19 g
Masti (%) - 55 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 99 mg
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Natrijum - 46 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 145 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3 %
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 27.5 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 49.5 mg
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Natrijum - 23 mg
Vlakna - 0.5 g