Toggle Navigation

 

Rigo Janči torta (Original recept)

Čuvena poslastica nazvana po mađarskom muzičaru Rigo Jančiju.

Plativoo
Priprema

Razdvojiti žumanca i belanca. Penasto umutiti belanca u čvrst sneg. Dodavati postepeno šećer i mutiti. Zatim varjačom umešati brašno, kakao i vodu. Razliti masu u okrugli kalup i ispeći koru u rerni na 200*C, oko 30 minuta. Pečenu koru preseći na pola i premazati marmeladom.

Čokoladu rastopiti sa rumom i prohladiti. Umutiti pavlaku u čvrst šlag, uliti čokoladu i promešati.

Staviti koru na tacnu, premazati kremom, preklopiti drugom korom i preliti pripremljenom glazurom: rastopiti čokoladu, margarin i vodu.

Tortu ohladiti, dekorisati i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 290 kcal

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 6 %

Masti - 19 g

Masti (%) - 55 %

Zasićene masti - 10 g

Holesterol - 99 mg

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 39 %

Natrijum - 46 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 45 g

Energetska vrednost porcije - 145 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 3 %

Masti - 9.5 g

Masti (%) - 27.5 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 49.5 mg

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %

Natrijum - 23 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

18

Vreme pripreme

50 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Kora:
    • 6 jaja
    • 6 kašika šećera
    • 6 kašika brašna
    • 2 kašike kakaa
    • 2 kašike vode
    • 200 g marmelade od kajsija
  • Krem:
    • 400 ml slatke pavlake
    • 200 g čokolade za kuvanje
    • 40 ml ruma
    • 4 kašike vode
  • Glazura:
    • 200 g čokolade za kuvanje
    • 40 g margarina