Toggle Navigation

 

Pita od soje sa slatkim sirom

Neobično, slatko zadovoljstvo

Plativoo
Priprema

U posudu staviti obe vrste brašna, margarin, jaje, mleko, šećer i prašak za pecivo, promešati i umesiti glatko testo. Ostaviti da odstoji na toplom mestu oko sat vremena.

Sitan sir pomešati sa šećerom u prahu, dodati vanil-šećer, sok i rendanu koru od jednog limuna, promešati i napraviti nadev.

Testo podeliti na dva jednaka dela, razviti oklagijom i prvu koru staviti u tepsiju. Premazati prvu koru filom od slatkog sira i preklopiti drugom korom.

Pitu staviti u rernu zagrejanu na 200°C i peći oko 30 minuta.

Ohladiti i iseći na kocke.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 35 g

Energetska vrednost porcije - 90 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 13 %

Masti - 3 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 5 mg

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 59 %

Natrijum - 84 mg

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 17.5 g

Energetska vrednost porcije - 45 kcal

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Masti - 1.5 g

Masti (%) - 14 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 2.5 mg

Ugljeni hidrati - 7 g

Ugljeni hidrati (%) - 29.5 %

Natrijum - 42 mg

Vlakna - 0 g

Broj osoba

50

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Kora:
    • 100 g sojinog brašna
    • 300 g pšeničnog brašna
    • 150 g margarina
    • 1 jaje
    • 180 g šećera
    • 100 ml mleka
    • 1 prašak za pecivo
  • Nadev:
    • 500 g sitnog sira
    • 200 g šećera u prahu
    • 1 limun
    • 10 kesica vanil šećera