U posudu staviti obe vrste brašna, margarin, jaje, mleko, šećer i prašak za pecivo, promešati i umesiti glatko testo. Ostaviti da odstoji na toplom mestu oko sat vremena.
Sitan sir pomešati sa šećerom u prahu, dodati vanil-šećer, sok i rendanu koru od jednog limuna, promešati i napraviti nadev.
Testo podeliti na dva jednaka dela, razviti oklagijom i prvu koru staviti u tepsiju. Premazati prvu koru filom od slatkog sira i preklopiti drugom korom.
Pitu staviti u rernu zagrejanu na 200°C i peći oko 30 minuta.
Ohladiti i iseći na kocke.
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 90 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 13 %
Masti - 3 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 5 mg
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 59 %
Natrijum - 84 mg
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 17.5 g
Energetska vrednost porcije - 45 kcal
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 2.5 mg
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 29.5 %
Natrijum - 42 mg
Vlakna - 0 g