Suvo grožđe potopiti 24 sata ranije u liker od čokolade i ostaviti da odstoji.
Penasto umutiti margarin sa šećerom, a zatim dodati preostale sastojke: jaje, kakao, brašno sa praškom za pecivo, mleko i vodu.
Suvo grožđe izvaditi iz likera i procediti. U umućenu smesu za mafine dodati pijane grožđice, promešati varjačom i sjediniti smesu.
Razliti u kalup premazan margarinom, staviti u rernu zagrejanu na 180°C i peći mafine oko 25 minuta.
Gotove mafine izvaditi iz kalupa, posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 8 %
Masti - 5 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 18 mg
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 72 %
Natrijum - 155 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 4 %
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 9 mg
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Natrijum - 77.5 mg
Vlakna - 1 g