Toggle Navigation

 

Ovseni musli bar

Iako su bogate mastima, i zato veoma kalorične, semenke suncokreta su odlični izvor brojnih vrednih hranljivih sastojaka. Oljuštene i pržene, semenke mogu da se dodaju različitim jelima: žitaricama i kašama za doručak, hlebu, salatama, varivima, umacima, testenini, a najčešće posluže kao zanimljiva zabava, za grickanje. 

Plativoo
Priprema

U dublju činiju staviti sve sastojke, promešati i razliti smesu u pripremljen kalup.

Ispeći u rerni na 200*C, oko 25 minuta.

Kolač ohladiti, iseći na štangle i servirati. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 105 kcal

Natrijum - 44 mg

Masti - 3 g

Masti (%) - 20 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 11 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 21 g

Ugljeni hidrati (%) - 69 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 20 g

Energetska vrednost porcije - 52.5 kcal

Natrijum - 22 mg

Masti - 1.5 g

Masti (%) - 10 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 5.5 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Ugljeni hidrati - 10.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 140 g integralnog brašna
    • 100 g suvih kajsija
    • 50 g smedeg šecera
    • 10 g suncokretovih semenki
    • 1 kašicica praška za pecivo
    • 85 g meda
    • 30 g margarina
    • 1 jaje
    • 100 ml soka od jabuke
    • 200 g muslija
    • 20 g bundevinih semenki