U činiju staviti obe vrste brašna, kvasac, šećer, so, rendanu šaragrepu, iseckan peršun i uz dolivanje vode umesiti testo. Premesiti testo na radnoj površini sve dok ne postane vazdušasto i meko. Ostaviti testo na sobnoj temperaturi da odstoji oko pola sata. Ponovo premesiti testo, razviti oklagijom, ali ne jako tanko i oblikovati štapiće. Štapiće staviti u tepsiju obloženu papirom za pečenje, premazati sa malo vode (u koju ste prethodno dodali kašičicu soli) i ostaviti još par minuta da odstoji. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C stepeni dok ne porumeni.
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 40 kcal
Natrijum - 14 mg
Masti - 0 g
Masti (%) - 2 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 85 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 10 g
Energetska vrednost porcije - 20 kcal
Natrijum - 7 mg
Masti - 0 g
Masti (%) - 1 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 0.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 4 g
Ugljeni hidrati (%) - 42.5 %
Vlakna - 0 g