Razdvojiti žumanca i belanca. Umutiti belanca u čvrst sneg, dodavati postepeno šećer i mutiti dok se ne rastopi. Varjačom lagano umešati žumanca, brašno, kafu, orahe i prašak za pecivo.
Razliti smesu u okrugli kalup obložen pek papirom i ispeći koru u rerni na 200*C, oko 25 minuta. Pečenu koru preseći na pola i ohladiti.
Penasto umutiti šećer u prahu i žumanca. Dodavati gustin i kafu i kuvati na tihoj vatri dok se ne zgusne.
Ohladiti i sjediniti sa umućenim margarinom.
Staviti jednu koru na tacnu, premazati kremom, preklopiti drugom korom i preliti celu tortu glazurom: u šerpi skuvati čokoladu, margarin i kafu.
Tortu dobro ohladiti i dekorisati.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 370 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 4 %
Masti - 25 g
Masti (%) - 58 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 93 mg
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Natrijum - 207 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 185 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 2 %
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 46.5 mg
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Natrijum - 103.5 mg
Vlakna - 0.5 g