Zamesiti marcipan sa šećerom u prahu i rumom. Od dobijene mase praviti kuglice i u svaku staviti kocku kandiranog voća. Kuglice uvaljati u kakao i servirati.
Marcipan je poznata poslastica. To je meka masa, laka za oblikovanje, čiji kvalitet zavisi od procenta badema koji sadrži. što više ima badema u marcipanu, veća mu je i cena. Najčešće ima oko 50-60% badema.
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 10 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 58 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 85 kcal
Natrijum - 5 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 1 g