Toggle Navigation

 

Mala puding torta

Mala torta, veliko zadovoljstvo.

Plativoo
Priprema

Pudinge razmutiti sa malo mleka. Skuvati pudinge u mleku sa šećerom (svaki posebno) i prohladiti.

U prohlađŽene pudinge dodati penasto umućen margarin, umutiti i ređŽati u kalup: red mlevenog keksa – puding od čokolade, red keksa, pa puding od vanile, red keksa i puding od karamele.

Tortu posuti preostalim mlevenim keksom, preliti rastopljenom čokoladom i ostaviti na hladnom do posluženja.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 130 g

Energetska vrednost porcije - 350 kcal

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 6 %

Masti - 19 g

Masti (%) - 48 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 9 mg

Ugljeni hidrati - 42 g

Ugljeni hidrati (%) - 46 %

Natrijum - 558 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 65 g

Energetska vrednost porcije - 175 kcal

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 3 %

Masti - 9.5 g

Masti (%) - 24 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 4.5 mg

Ugljeni hidrati - 21 g

Ugljeni hidrati (%) - 23 %

Natrijum - 279 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

24

Vreme pripreme

70 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 3 kesice pudinga od vanile
    • 3 kesice pudinga od čokolade
    • 3 kesice pudinga od karamele
    • 500 g margarina
    • 500 g mlevenog petit keksa
    • 1.5 l mleka
    • 100 g čokolade
    • 250 g šećera